Alternatief programma bij slecht weer

Ondanks het grote windbereik (vanaf windkracht 2 t/m 5) waarbij we met de catamarans kunnen zeilen, kan het een dagje voorkomen dat het weer het niet toelaat om te zeilen.

Voor groepsarrangementen heeft De Eilander in dat geval een geslaagde invulling voor een alternatief programma. Afhankelijk van het geboekte arrangement, zullen wij het programma in samenspraak met de groep uitbreiden met een van de onderstaande Aqua Beach programmaonderdelen.

Vlotbouwen met vlotrace
Met beperkte middelen wordt een vlot gebouwd. Vervolgens moet de groep zo snel mogelijk een parcours op het wad afleggen op het zelfgebouwde vlot. De teams strijden tegelijkertijd om de snelste tijd in een aantrekkelijk parcours.

Estafette/race met outdoor kano’s
De groep heeft 4 speciale outdoor kano’s ter beschikking, waarmee je zowel peddelend als trappend vooruit komt. Dat kan tegelijkertijd of afzonderlijk. Maar oh!! wat gaan die kano’s hard. Zeker als mensen in staat zijn zowel peddelend als trappend de kano onder controle te krijgen. Op het wad zetten we door middel van boeien een parcours uit. Afhankelijk van de groep kan individueel of per groep worden gevaren voor de overwinning.

Beach volleybal
Teams strijden in een kleine poule voor de overwinning. De grootte van de teams is afhankelijk van de totale groepsomvang.

Speed Minton
Een leuke variant op badminton, maar dan met verzwaarde shuttles en kleinere rackets. Je speelt het spel in een afgebakend veld, zonder een netje in midden.

 

Vlotbouwen met vlotrace.

Estafette/race met outdoor kano's.