Cursussen

Voor een catamaran zeilcursus heb je geen specifieke zeilervaring nodig. Je bent al in staat om binnen een uur zelfstandig te zeilen. We geven eerst de noodzakelijke theorie rond het varen. Daarna gaan we zo snel mogelijk over naar de praktijk.

De Eilander werkt uitsluitend met ervaren instructeurs die vooral vanuit een motorboot lesgeven. Onervaren cursisten zullen eerst met een instructeur aan boord vertrouwd raken met de basishandelingen. Zodra je in staat bent de catamaran onder controle te houden, stapt de instructeur van boord. Je kunt dan zelfstandig en optimaal werken aan het verbeteren van je niveau.

Lesmethode
Op het wad zetten we met behulp van twee boeien een parcours uit dat je moet gaan zeilen. Vanuit de motorboot geeft de instructeur aanwijzingen. Als het nodig is, kan hij aan boord komen om bepaalde manoeuvres voor te doen. Een belangrijk voordeel van deze lesmethode is dat je veel zelfstandiger en actiever aan het zeilen bent. Je leert dus sneller zeilen. Tevens zit je maar met twee personen op een catamaran en dat zorgt voor de echte kick van het catamaranzeilen.

100% Zeilgarantie / Urengarantie
Voor al onze cursussen geldt een 100% zeilgarantie. Zeilen is een weersafhankelijke sport. Bij teveel of te weinig wind kun je niet zeilen. Bij ons kun je altijd je de niet gezeilde uren zonder bijbetaling inhalen. Dit geldt ook voor het volgende seizoen!

Erkend watersportcentrum

Bij al onze lessen houden wij rekening met de wensen en het niveau van de zeiler/ster. Beginners delen wij bij elkaar in, licht-gevorderden bij de licht-gevorderden etc. Verder krijgen wij te maken met mensen die al goed kunnen zeilen, maar nu wel eens catamaranzeilen willen leren. Wij passen ons programma daar natuurlijk op aan. Wij beginnen dan bijvoorbeeld met de verschillen uit te leggen tussen eenromp-zeilen (met kielboten) en het multihull-zeilen (met de cat). Vervolgens gaan we dat in de praktijk uitvoeren.

Mocht je alleen bepaalde facetten van het catamaranzeilen (zoals trapeze-varen) willen leren, dan kan dat uiteraard ook. Oftewel: maak je niveau en wensen van tevoren aan ons bekend, dan passen wij het lesprogramma daarop aan!

Lunchen
Tussen de middag bieden wij de mogelijkheid om tegen betaling te genieten van een uitgebreide lunch.